Razbijanje kamena u bubregu BESPLATNO!!!

Na kraju svoje ministarske karijere ministar zdravlja republike Srbije prof. dr Tomica Milosavljević ostavio je srpskom zdravstvu još jedan poslednji izum ili bolje rečeno zadužbinu. Pored raznih afera koje su obeležile njegovo obavljanje ministarske funkcije, on će biti upamćen i kao ministar koji je uveo potpuno besplatno razbijanje kamena u bubregu i žuči, kao i tretman protiv zatvora koji se od skora primenjuje u našoj zemlji eksperimentalno.

“Pacijenti su se obradovali ovoj vesti i već se prave liste čekanja za neki od ovih tretmana. Nije bilo potrebno ni mnogo novca a ni posebnih donacija da se ovo ostvari” -izjavio je ministar. Projekat koji je sve ove godine bio pokriven velom tajni realizovan je u saradnji sa ministarstvom za kapitalne investicije pa je u skaldu sa tim i završen pre roka.

O čemu se zapravo radi? Prvi uslov za obavljanje tretmana koji pacijent treba da ispuni je da ima položen vozački ispit B ili neke druge kategorije kao i da poseduje vozilo koje može koristiti u bilo koje doba bez obzira na marku vozila kao i na tip motora i godište proizvodnje.

Sve ostalo je dobra volja i malo vremena, sat vremena dnevno, koje je potrebno izdvojiti za dnevni tretman.

Nakon pripreme (sipanja goriva) pacijenti će biti usmeravani na lokalne puteve kao i na veće magistralne puteve koji su ovih godina posebno pripremani za ove vrste tretmana. U zavisnosti od veličine i strukture kamenja lični lekar će prepisivati pacijentima brzinu kretanja kao i dubinu rupa preko kojih pacijent treba da pređe kako bi se kamen razbio. Lakši oblici će biti poslati na autoput dok će oni sa težim oblicima biti poslati na magistralne i lokalne puteve druge kategorije. Tretman se do sada pokazao uspešnim nakon prvog preleta preko rupa ali nema nikakvih opasnosti i da se ovaj tretman nakon nekog vremena ponovi, radi preventive.

Jedan od centara za tretmane

Jedan od centara za tretmane

Efikasnost tretmana protiv zatvora je još u fazi istraživanja ali pojedini pacijetni su prijavili poboljšanja i na tom polju.

Gradonačelnik Beograda Dragan Đilas, koji je među prvima podržao inicijativu ministra Milosavljevića se pobrinuo da svi koji dolaze svako jutro da rade u našem glavnom gradu imaju preventivan tretman na prilaznim putevima naše prestonice. Posebno se obratila pažnja na zaposlene koji se kreću u pravcu Beograda iz pravca Smedereva, za koje je tretman obezbeđen na potezu opštine Boleč, gde je do sada zabeležen rekordan broj uspešnih tretmana i zadovoljnih pacijenata.

Iako je do sada bilo primedbi uglavnom od strane građana, pogotovo na uticaj tretmana na njihova vozila, analitičari smatraju da će stanovnici tek nakon nekoliko godina uvideti benefite ove akcije i da će biti zahvalni na ovakvim potezima naše vlade, jer ipak zdravlje nema cenu.

    Možete ostaviti komentar, ili trackback sa vašeg sajta.
  • Tako

    Dobar!

Disclamer | Sve vijesti na ovom sajtu su izmišljene | Nije namijenjeno čitaocima mlađim od 18 godina
Powered by WordPress | Free WordPress Templates by Free WordPress Themes | Thanks to News Theme and WordPress 3.0 Themes